Introduktion – hvad er E commerce?

E-handel, eller e-commerce, har revolutioneret måden, vi handler på og har stor indflydelse på markedsføringen på globalt plan. Den spiller en afgørende rolle , hvor både små og store virksomheder benytter sig af e-commerce for at nå ud til deres kunder og drive salg.

E commerce er i konstant udvikling og har derfor flere trends og udviklinger inden for e-commerce, der tegner fremtiden. Konkurrenter planlægger at accelerere deres forretning ved hjælp af kunstig intelligens og e-commerce, hvilket indikerer en stigende anvendelse af avancerede teknologier til at forbedre kundeoplevelsen og øge effektiviteten i e-handelsprocessen. Der forudses også store omvæltninger, hvor e-commerce forventes at overhale den fysiske handel inden for syv år. Dette understreger den betydelige vækst og potentiale, der er forbundet med e-handel, og hvordan forbrugernes præferencer og indkøbsvaner ændrer sig i retning af online shopping.

Betydningen af e-commerce for små virksomheder understreges også. E-commerce giver små virksomheder mulighed for at nå ud til en bredere kundebase, konkurrere på lige fod med større virksomheder og drive vækst gennem online salgskanaler.

Markedsførings Tragten og E commerce

Når det kommer til markedsføring i e-commerce, er det vigtigt at forstå markedsførings tragten. Den traditionelle markedsføring tragt er nedenfor blevet tilpasset til e-handel, hvor forskellige stadier af kundens rejse vises:

Bevidsthed: I denne fase handler det om at skabe opmærksomhed omkring ens brand og produkter gennem digitale kanaler som sociale medier, content marketing og SEO-optimering.

Overvejelse: Potentielle kunder overvejer forskellige muligheder, sammenligner priser og læser anmeldelser. Det er her vigtigt at have en tilstedeværelse med relevant indhold og retargeting annoncer for at fastholde kundens interesse.

Konvertering: Når kunden er klar til at købe, skal købsprocessen være let og problemfri. En effektiv e-commerce-platform og en smidig checkout-proces er afgørende for at sikre konverteringer.

Loyalitet og gentagne køb: Efter købet er det vigtigt at opretholde kundens loyalitet gennem god kundeservice, efterfølgende kommunikation og incitamenter til gentagne køb.

I det store hele spiller e-commerce en afgørende rolle i dagens markedsføring og forretningsverden, og det er vigtigt for virksomheder at tilpasse sig de nye trends og teknologier for at forblive konkurrencedygtige og opnå succes på markedet.



Værktøjer

Til at besvare min problemformulering har jeg brugt værktøjerne Shopify, Canva og Excel. Jeg blev introduceret af Shopify af Morten fra Superego, som er specialist i at opbygge hjemmesider og webshops.

Hvad er Shopify?
Shopify er en populær e-handelsplatform, der giver folk mulighed for at oprette deres egne online butikker uden behov for avanceret teknisk viden. Med Shopify kan brugere designe, administrere og drive deres webshop, håndtere betalinger, oprette markedsføringskampagner og spore deres forretningens vækst, alt sammen fra én enkelt platform.

Vigtigheden af Shopify ligger i dens brugervenlighed og funktionalitet. Den giver små virksomheder og iværksættere mulighed for at starte og skalere deres online forretning uden at skulle bekymre sig om komplekse tekniske detaljer. Med sine mange integrerede værktøjer og muligheder for tilpasning giver Shopify brugerne den nødvendige platform til at skabe en succesfuld online forretning og nå ud til en global kundebase.

Hvilken værktøjer har jeg brugt i shopify?

2. Step var at oprette “collections”, hvor du kan organisere dine forskellige produkter ind under. Det har jeg gjort for at besøgende på webshoppen nemmere og hurtigere kan få et overblik over hvilken produkter jeg tilbyder.

4. Step var at oprette skabe et system for dine produkter inde i Excel. Her har jeg givet de forskellige collections, produkter, størrelser og farver forkortelser. Det gør det nemt for et stor varerlager at finde lige præcis den varer de ønsker. SKU nummeret kan du også skrive ind når du opretter produktet, så det kan dobbelttjekkes.

Sidste Step var at finpudse webshoppen ved at få styr på blandt andet handelsbetingelser, fragtpriser, analytics, seo mm. Alle disse værktøjer har enormt betydninger for hvordan de hjemmeside præstere og er afgørende for om en potentiel kunde finder din hjemmeside og foretager et køb.

Hvordan har jeg brugt canva som værktøj til min webshop?

Som vist ovenfor har jeg brugt canva til at designe elementer og produkter til min webshop. Det har jeg gjort ved at tilføje en fodboldtrøje, kasket og fodboldstrømper til min “template” i Canva.

Herefter har jeg tilføjet Bruun Kola´s logo og lagt det ind over produkterne (ses på venstre billede). Jeg har til sidste hentede mine produkter ned på min computer, får til sidste at tilføje det til hjemmeside (som ses på højre billede).


Resultater

Forside – Hvad ligger der bag mine valg?

Jeg har i videoen til venstre oprette min forside til min webshop – her giver jeg mulighed for at gå direkte til produkterne, men også mulighed for at læse mere om produkterne og virksomheden.

Forsiden på en webshop er afgørende, da den giver det første indtryk af virksomheden til potentielle kunder. Den skal være tiltalende, informativ og nem at navigere for at tiltrække og fastholde besøgende samt skabe tillid og interesse for produkterne og brandet.

Produktside – Hvad ligger der bag mine valg?

Produktudvalg – den næste side er skabt for at man kan få et overblik over produkterne. Her får du først et overblik over collections, hvor du efter at have trykket på eksempel “merchandise”, kan se produkterne. Her kan du vælge strørrelser, farver, antalt produkter osv.

Produktudvalget er super vigtigt, da den giver et hurtigt og nemt overblik over produktkategorierne. Det skal hjælpe kunden videre til det præcise produkt de leder efter. Siden er afgørende for brugeroplevelsen og mere salg.

Om os – hvad ligger der bag mine valg?


“Om os” er en kritisk sektion på en webshop, da den skaber en personlig forbindelse mellem køber og sælger. Det bidrager til at etablere tillid og troværdighed ved at dele virksomhedens historie, værdier og mission, hvilket øger kundernes tillid og engagement.

LANDINGPAGE – hvad ligger DER bag mine valg?

I Min LandingPage har jeg valgt at tage udgangspunkt i deres læskedrikke produkter. Den er bygget op så den fanger den besøgende fra start til slut.

Det er det første sted, hvor besøgende lander efter at have klikket på et link eller annonce. Den skal derfor kunne fange besøgendes opmærksomhed, præsentere relevante oplysninger og tilskynde til handling, hvilket øger chancerne for konverteringer og salg. Det er en mulighed for at gøre et godt første indtryk og guide besøgende videre gennem købsprocessen


Kilder

https://www.businessnewsdaily.com/15858-what-is-e-commerce.html.

https://www.danskindustri.dk/vi-radgiver-dig/ecommerce/nyhedsarkiv/nyheder/2023/05/nyhed-3dine-konkurrenter-planlagger-at-accelerere-med-ai-og-e-commerce/.

https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/2023/oktober/boozts-topchef-forudser-store-omvaltninger-e-handlen-overhaler-den-fysiske-handel-om-syv-ar/.

https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2021/01/04/the-importance-of-e-commerce-for-small-businesses/

https://www.shopify.com/

https://www.canva.com/da_dk/

https://www.shopify.com/blog/what-is-shopify

Billede: https://nordictechinstitute.dk/blog/tips-paa-de-mest-effektive-digitale-markedsforingsstrategier

Billede: https://www.itstack.dk/shopify-webshop/

Billede: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.canva.editor&hl=da&pli=1

markuswn.com

Ceresbyen 53 
Aarhus C 8000
Denmark